maanantai 28. marraskuuta 2016

Thanksgiving & Black Friday

Viime viikolla alkoi todellinen joulun odotus! Tässä lähellä olevan Ritz-hotellin perinteinen jouluvalojen sytytys oli aika taianomainen! Mentiin koko perheellä sinne katsomaan valoja ja joulupukkia :) sieltä sai kuumaa kaakaota, siideriä, viiniä ja suklaakeksiä niin paljon kuin vain halusi ♥






Viime torstaina vietettiin kiitospäivää :) Kiitospäivään kuuluun yleisesti Kiitospäivän paraatin ja jalkapallon katselu telkkarista ja syöminen!! Yleensä Amerikassa juhlitaan sitä syömällä kotona iso ateria, mutta me mentiin hienoon kiitospäivän buffettiin koko perheellä eli myös isovanhemmat ja isoisoäiti oli mukana! Maistelin perinteisiä kiitospäivän ruokia: kalkkunaa, naudanlihaa, perunamuussia (joka on minusta Suomessa parempaa!), bataattimuussia, karpaloita, täytettä (joka on siis periaatteessa leipää, sipulia ym. mössättynä yhteen  jolla täytetään kalkkuna), erilaisia salaatteja ja aivan ihania jälkiruokia ♥ kurpitsapiirakkaa, brownieita, suklaakeksejä ja mun lempparia key lime pie! Illallisen jälkeen ajettiin kotiin ja pelailtiin lautapelejä porukalla. Tykkäsin kiitospäivästä tosi paljon! Tämmöiselle perhekeskeiselle ihmiselle kaikki juhlapyhät jolloin perhe kokoontuu yhteen syömään ja viettämään aikaa on tärkeitä.


     


Perjantaina heräsin jo 5 ja lähdettiin kuudelta ajamaan kohti Augustaa host-äidin ja isoäidin kanssa! Black Friday ei ollut niin hullu kuin odotin. Tarjoukset oli tosi hyviä, mutta ihmiset ei olleet toistensa kurkussa eikä ketään tallottu (ainakaan täällä). Toki Augusta on paljon pienempi kuin Atlanta, jonne meinattiin lähteä, mutta siellä olisi varmasti saanut jonottaa paljon ja shoppailu olisi jäänyt vähemmälle. Augustan ostoskeskuksessa ei kyllä tarvinnut paljoa jonottaa :) shoppailtiin kolmeen saakka ja rakastuin kauppaan nimeltä TJMaxx. Siellä myydään merkkivaatteita tosi halvalla! Myös Macy'silla oli huippuja alennuksia (ostin mm. Tommy Hilfigerin lökähousut 25 dollarilla, ja oikea hinta oli yli 60!) Ostin myös pari paitaa, farkut  ja villatakin. Mun ostokset oli kuitenkin aika minimaaliset verrattuna Host-äitiin! Host-äiti tuhlasi varmasti oli tonnin edestä rahaa :D Oli kyllä tosi mukavaa shoppailla tällä porukalla ja puhuttiin, että pitää mennä pian uudestaan! Odotan kyllä innolla!






Eilen työpäivän jälkeen menin Ritziin ottamaan kuvia jouluvaloista ja istumaan takkatulen ääreen ja nauttimaan joulutunnelmasta :) Ritz on kyllä kuin joulun ihmemaa ♥ ja ihanaa, että sinne saa mennä vaan oleilemaan vaikka ei ole hotellin asukas. Toivon vaan, että olisi joku jonka kanssa mennä sinne. Kaveri-asia ei nimittäin ole edennyt mitenkään :( kerroin kyllä host-äidille, että oon murehtinut tätä kaveri-asiaa ja se lupasi auttaa etsimään oman ikäisiä ihmisiä täältä, mutta ei vielä ole kai ehtinyt paneutua asiaan....

Tuota kaveriasiaa lukuunottamatta kaikki on kyllä aika täydellisesti. Perhe on edelleen päivä päivältä ihanampi ja voi että rakastan noita isovanhempia! Aina ovat tuomassa ruokaa mulle ja lapsille, auttamassa kaikessa ja puhuvat minusta niin nätisti! Isoisän kanssa käytiin tänään pankissa ja se auttoi hommaamaan mulle pankkitilin :) aiemmin oon saanut palkan käteisellä, mutta nyt helpottuu paljon kun saan tilille rahat! 

Lasten kanssa menee myös aina vaan paremmin! Ihana kun pystyn opettamaan sille 3v. pojalle kaikkea uutta :) ollaan opeteltu viikonpäiviä, kuukausia, hyviä tapoja ym. Se osasi jo mun tänne tullessa numerot ja kirjaimet! Ei Suomessa 3-vuotiaat osaa tai edes opettele tommosia vielä, mutta täällä ilmeisesti ollaan tän suhteen aikaisin liikkeellä :D Ja tämä poika on kyllä hyvä oppilas! Hyvät kuuntelulahjat ja oppii musiikin kautta hyvin! Pitää vain saada sen täydellinen huomio niin se oppii mitä vain. Hyvät tavat ja "please"/"thank you" ym. kohteliaiden juttujen sanominen on täällä tosi tärkeää niin olen yrittänyt opettaa noille lapsille myös niitä. Tyttö oppi viime viikolla sanomaan "more, please" kun haluaa lisää jotain :)

Joulu lähestyy ja olen jo aika pitkälle miettinyt mitä annan näille kaikille joululahjaksi :) Suomeen ois ihana lähettää perheelle ja kavereille lahjat, mutta tulisi niin kalliiksi... lähetin viime viikolla synttärikortin ja vähän suklaata kaverille ja olisi maksanut yli 30 dollaria lähettää se pienessä kuplamuovikirjeessä!!! :O postin myyjä sitten suositteli, että vaihdan ne tavalliseen kirjekuoreen niin menee 6 dollarilla. Ja äiti on lähettämässä Suomesta mulle pakettia, joka ei ole älyttömän iso ja maksaa silti 75e lähettää :/ jospa saisin silti kortit lähetetty Suomeen ilman vararikkoon menoa! 

Kuukauden oon nyt ollut täällä Jenkeissä ja aika on mennyt ihan hullun nopeaa! Eikä ole ihan hirveä koti-ikävä iskenyt vielä :) joulun aikaa odotan innolla, kun täällä se on niin mahtipontista ja kaikkialla on valoja ja joululaulut raikaa! Tottakai Suomessakin, muttei ihan näin isosta!

Ihanaa joulun odotusta ♥

-Annika



1 kommentti:

  1. Ihanaa lukea kuulumisia, ja parasta, että olet viihtynyt siellä niin hyvin ja kaikki on muutenkin mennyt ihanasti <3

    VastaaPoista